Hoppa till innehåll
Kurs

Elbilar - Introduktionskurs för kommuner

I egen takt

Registrera dig

Fullständig kursbeskrivning

https://chalmers.instructure.com/courses/23762

Hur anmäler jag mig till kursen?

Om du har ett Chalmerskonto (CID) eller om du redan följer en Chalmerskurs i Canvas, klicka "Login" längst upp på sidan och därefter klickar du "Registera dig nu". I annat fall, klicka "Registera dig nu" för att skapa ett konto. Om du har frågor angående anmälning till kursen, välkommen att kontakta Chalmers Canvas Support.

Till vem riktar sig denna kurs?

Denna kurs riktar sig till dig som berörs av kommuners övergång till elfordon, t ex underlätta för dig som skall börja köra elbil. Kursen passar också dig som jobbar med att välja fordon och planera för hur de skall användas.

Vilka förkunskaper krävs?

För denna kurs krävs inga särskilda förkunskaper.

Varför skall jag gå denna kurs?

Av klimat och miljöskäl är samhället just nu inne i en omfattande omställning till fossilfria transporter, främst elfordon. Sveriges kommuner deltar i denna omställning. Som medarbetare kan du därför komma att påverkas i ditt arbete. Då är det helt naturligt att en del frågor dyker upp: När jag kör elbil, räcker batteriet för en arbetsdag? Hur fungerar det med laddning av en elbil? Denna kurs svarar på dessa frågor och många andra. Målet med kursen är du skall känna dig trygg med att elbilar kommer att fungera bra i ditt arbete.

Vad innehåller kursen?

Anders Grauers, forskare på Chalmers Tekniska Högskola, har under många år jobbat med hur man kan använda elfordon på ett effektivt sätt. I denna kurs går han igenom grunderna.

  • Hur långt man kan köra med elbilar jämfört med hur långt man typiskt kör under en arbetsdag.
  • Olika typer av laddare för elbilar och var/när det passar att ladda.
  • Exempel på hur elbilar kan användas för olika typer av körningar/uppdrag.

Kursen består av både videos och övningsfrågor. Vi rekommenderar att du jobbar igenom dessa i tur och ordning. Svarar du rätt på övningsfrågorna, får du ett diplom som bevis på att du genomfört kursen.

Hur lång tid tar det att genomföra kursen?

Den här kursen ges online och du kan därför ta den helt i din egen takt. Du kan ta pauser när det passar dig och fortsätta där du senast lämnade kursen. Räkna med att det tar mellan 2 till 3 timmar sammanlagt att genomföra kursen.